Sadepäivän iloksi leivoin pullaa.
Täytteeksi laitoin mustikkahilloketta sekä vaniljakreemiä, koristelut valkosuklaata.
Pyörittelin pullataikinasta pullia, joihin painoin lasilla syvennyksen. Syvennykseen pursotin mustikkahilloketta sekä vaniljakreemiä. Paistoin pullia 225 asteessa noin 10 min.
Pullan ohje täältä
Mustikkahilloke: ½ l pakastemustikoita soseutettuna
1 dl sokeria
1-2 rkl maissijauhoja + tilkka vettä
keitetään hetkenajan kattilassa, jotta saadaan sakea hilloke.
Vaniljakreemi: 1 rkl maissijauhoja
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
2 keltuaista
2 dl maitoa
50 g voita
vaniljauutetta
Jauhot ja sokeri sekoitetaan keltuaisten sekaan. Maito kuumennetaan ja lisätään jauhoseoksen sekaan koko ajan sekoittaen. Seos kaadetaan kattilaan, kuumennetaan miedolla lämmöllä ja sekoitetaan edelleen koko ajan kunnes seos sakenee. Otetaan kattila pois liedeltä ja lisätään sekaan voi ja vaniljauute. Valmis vaniljakreemi kaadetaan astiaan ja laitetaan kelmu tiiviisti vaniljakreemin päälle niin, ettei väliin jää ilmaa. Jäähtynyt vaniljakreemi on valmista käytettäväksi.
Kommentit