Tähän kestosuosikkiini uiskenteli tällä kerralla savulohta, nami :P

Pohja:

300g ruisvuokaleipää yleiskoneella murustettuna

75 g rasvaa sulatettuna

 1 dl laimeaa lihalientä

Täyte:

300 g savustettua lohta "haarukalla rikottuna"

2 prk ruohosipulituorejuustoa

1 prk kermaviiliä

1 dl sitruunamehua

3 liivatelehteä

Tee näin:

Leipämurska-rasva-lihaliemiseos painellaan irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti. Tuorejuustot ja kermaviili sekoitetaan keskenään. Kiehuvaan sitruunamehuun liuotetaan liivatteet ja seos lisätään ohuena nauhana voimakkaasti sekoittaen (esim. sähkövatkaimella) täytteeseen. Lisätään vielä savulohi. Täyte kaadetaan vuokaan pohjan päälle. Hyydytetään jääkaapissa n. 4 h.

Sitruunaruusuke= ohita sitruunaviipaleita, kurkkua: