Mustikkasatoa heinäkuulta. Keräsimme yhdessä hetkessä 15 l mustikoita mökin lähimetsästä. Jonkinverran oli toukkien puraisemia mustikoita, joten perkaaminen oli poimintaa työläämpää tällä kertaa. Mukana ahkeroivat meidän omat kullanmurut <3.

Muropohjan ohjeena käytän yleensä tätä:

200g margariinia

1 dl sokeria

2 munaa

3 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoa

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa margariini ja sokeri, lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Tasoittele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Huom. laitan yleensä leivinpaperin irtopohjavuoan pohjalle, reunat korppujauhotan. Sekoita 1 rkl perunajauhoja, 1 dl sokeria ja n. ½ l mustikoita ja lisää ne pohjan päälle. Levitä vielä hiukan pelkkiä mustikoita piirakan päälle. Paista 200 asteisessa uunissa n. 45 min.