Leivoin taas pitkästä aikaa pullaa!

Nämä pullat sisältävät vaniljasokeria ja mantelirouhetta, nam ; )

1324472.jpg

Tässä pullat ennen paistoa:

1324465.jpg

Tätä ohjetta yleensä käytän. Paitsi että hiivana käytän kuivahiivaa (2pss). Lisäksi vaivaan taikinan koneella.

Tällä kerralla kaulin puolikkaan taikinasta levyksi, jonka päälle levitin pehmeää rasvaa, sokeria, vaniljasokeria ja mantelirouhetta. Käärin levyn rullalle ja leikkasin 12 osaan, jotka laitoin paperisiin pullavuokiin ja paistoin 225 asteessa n. 10 min.

5

dl

maitoa

50

g

hiivaa

1-2

tl

suolaa

2

dl

sokeria

1

rkl

kardemummaa

1

muna

n. 15

dl

Myllyn Paras Emännän Puolikarkeita
Vehnäjauhoja (n. 1 kg)

n. 150

g

voita tai margariinia

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta haluamasi muotoisia pullia. Kohota pullat kaksinkertaisiksi, voitele ne munalla ja koristele raesokerilla ennen paistamista.

Paista pikkupullat ja pienet leivonnaiset n. 225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min.