1 levy (170 g)   tummaa suklaata
100 g   Valio voita
4   munaa
2 dl   sokeria
1/2 dl   pähkinärouhetta
2 dl   vehnäjauhoja
1 tl   leivinjauhetta
 
2066846.jpg
   
 
 
 

Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä. Nosta kattila levyltä heti sulamisen jälkeen. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita munavaahtoon varovasti hiukan jäähtynyt suklaa-voiseos. Lisää pähkinärouhe-vehnäjauho-leivinjauheseos varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 min (HUOM! pidin n. 1h uunissa). Peitä kakku paistamisen puolivälissä alumiinifoliolla. Anna kakun jäähtyä ja irrota sitten vuoasta.

Ohje Valiolta