Pääsinpäs sittenkin leipomaan tänäkin viikonloppuna : )

Tässä omenatorttuja kaksin kappalein:

1225345.jpg    1225346.jpg

Pienempi tortuista on 20 cm halkaisijaltaan ja isompi 26 cm halkaisijaltaan.

Pohjana muropohja, täytteenä omenahilloke, koristeena Flora vispi pursotukset, marsipaanikukat ja karamelliraetta. Ohjeet alempana.

Tässä vaihekuvia:

1225332.jpg   1225337.jpg

Omenahilloke                        Pohja paineltuna vuoan pohjalle ja reunoille  

 1225342.jpg  1225344.jpg

Valmiina uuniin                     Valmiina koristelua varten

Ohje yhteen torttuun. Tein kaksinkertaisen annoksen, koska torttujakin tein kaksi : ).

Pohja:

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />200 g margariinia

1 dl sokeria

2 munaa

3 dlvehnäjahoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

Omenahilloke:

 

4-5 isoa omenaa

1 dl vettä

1 dl sokeria

1 rkl perunajauhoja

2 rkl vettä

 

Tee näin:

 

Valmista ensin omenahilloke: leikkaa kuoritut omenat kuutioiksi ja kiehauta ne sokerilla maustetussa vedessä puolipehmeiksi. Suurusta perunajauhovesi-seoksella. Anna jäähtyä.

 

Valmista pohja: Vaahdota margariini ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne taikinapohjaan siivilän läpi. painele taikina irtopohjavuoan ohjalle ja reunoille. Levitä omenahilloke torttupohjalle. Paista torttua 200 asteessa n. 30 min. Jäähdytä ja koristele.