Pääsinpäs sittenkin leipomaan tänäkin viikonloppuna : )
Tässä omenatorttuja kaksin kappalein:
Pienempi tortuista on 20 cm halkaisijaltaan ja isompi 26 cm halkaisijaltaan.
Pohjana muropohja, täytteenä omenahilloke, koristeena Flora vispi pursotukset, marsipaanikukat ja karamelliraetta. Ohjeet alempana.
Tässä vaihekuvia:
Omenahilloke Pohja paineltuna vuoan pohjalle ja reunoille
Valmiina uuniin Valmiina koristelua varten
Ohje yhteen torttuun. Tein kaksinkertaisen annoksen, koska torttujakin tein kaksi : ).
Pohja:
<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />200 g margariinia
1 dl sokeria
2 munaa
3 dlvehnäjahoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Omenahilloke:
4-5 isoa omenaa
1 dl vettä
1 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
2 rkl vettä
Tee näin:
Valmista ensin omenahilloke: leikkaa kuoritut omenat kuutioiksi ja kiehauta ne sokerilla maustetussa vedessä puolipehmeiksi. Suurusta perunajauhovesi-seoksella. Anna jäähtyä.
Valmista pohja: Vaahdota margariini ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne taikinapohjaan siivilän läpi. painele taikina irtopohjavuoan ohjalle ja reunoille. Levitä omenahilloke torttupohjalle. Paista torttua 200 asteessa n. 30 min. Jäähdytä ja koristele.
Kommentit