Teki mieli pullaa mustikkatäytteellä.... joten eikun hihat heilumaan.
Ensin valmistin mustikkahillon, nami nami....
... sitten pullataikina vanhalla tutulla ohjeella
Pullan perusresepti
5 |
dl |
maitoa |
50 |
g |
hiivaa (tuore) |
1-2 |
tl |
(mineraali)suolaa |
1-2 |
dl |
sokeria |
1 |
rkl |
kardemummaa |
(1-2 |
munaa) |
|
n. 15 |
dl |
Myllyn Paras Emännäm Puolikarkea Vehnäjauhoja (n. 1 kg) |
n. 100-200 |
g |
voita tai margariinia |
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.
Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo pullista "kierrepullia" (pyörittele taikinapalasta tanko, käännä tanko kierteelle ja kieritä kierteelle). Kohota pullat kaksinkertaisiksi, paina juomalasilla pullaan keskelle syvennys ja voitele munalla. Lisää syvennykseen n. ruokalusikallinen mustikkahilloa. Paista n. 225 asteessa n. 10 min.
Kommentit