Jeps, tänään on uuni ollut päällä aika monta tuntia. Innostuin leipomaan hiukan vierasvaraa huomiselle ja myös vähän pakastimeen laitettavaksi. Ihanan urakan aloitin sulolaisilla piirakoilla, joista tässä toinen eli jauhelihapiirakka.

Pohja:

3 dl vehnäjauhoja
1½ dl emmental-raastetta
1½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
100 g margariinia
1 dl vettä

Nypi pehmeä rasva ja kuivat aineet keskenään, kunnes seos on tasaista. Sekoita joukkoon vesi, mutta älä vaivaa enempää kuin on välttämätöntä. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:

400g jauhelihaa

1 sipuli

1 tl suolaa

paprikamaustetta

sinappia

pizzamaustetta

 

Päälle: 

 

200 g ruohosipulituorejuustoa

3 dl kermaa

2 kananmunaa

 

tomaattiviipaleita

juustoraastetta

 

Paista jauheliha ja sipuli, mausta. Sekoita tuorejuusto+kerma+kanamunat seokseksi. Kaada jauheliha ja tuorejuustoseos pohjan päälle ja lado päälle tomaattiviipaleet sekä ripottele päälle juustoraaste. Paista 200 astessa n. 40 min.