Makean ystävänä rakastuin tähän kakkuun jo reseptin luku vaiheessa. Tässä kakussa maistuu ihanasti pätkiksen maku, eikä tarvi kovinkaan paljoa ottaa (jos malttaa olla ottamatta =)), että saa makeanhimonsa tyydytettyä.

713163.jpg

Ohje pätkiskakkuun:

Pohja:

200 g Digestive keksejä

75 g sulatettua margariinia

Täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2dl kermaa

1 pussillinen (150 g ?)pätkiksiä

1 dl vettä + 4 kpl liivatelehteä

n. ½ dl sokeria

vaniljasokeria

 

Sekoita murskatut digestivekeksit (onnistuu hyvin kestävässä muovipussissa kaulimella murskaten) ja sulatettu margariini. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti. Pohjalle ja reunoihin kannattaa laittaa leivinpaperia, näin kakku on helpompi irrottaa!

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutin ajaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Jauha Pätkikset murusiksi.Kuumenna vesi esim. mikroaaltouunissa ja liuota liivatteet siihen yksitellen (näin minä teen ja onnistuu ihan hyvin, kunhan vesi on tarpeeksi kuumaa : ) ).

Sekoita tuorejuusto, Pätkismuru, sokeri ja vaniljasokeri sekaisin ja lisää liivateseos varovasti. Lisää vielä lopuksi kermavaahto!

Kaada seos keksipohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa n. 4 tuntia.

Koristeet: marsipaaniruusuja, pätkismurua.

Kakku on todella makea, joten kannattaa lisätä sokeria varovasti esim. vasta ihan lopuksi ja tarkistaa maku itselle sopivaksi. Jos kakun tekee vaniljatuorejuustosta, ei sokeria tarvi juurikaan lisätä! 

Huom! Kakun voi hyvin tehdä myös piirakkavuokaan... minulla on tapana tehdä hyydykekakut irtopohjavuoalla suoraan tarjoiluvadille. Jätän siis pohjaosan pois kokonaan! Ei tarvi sählätä irtopohjavuoan pohjaosan ja leivinpaperin kanssa, ja kakkua on silti helppo leikata.