Iltapalapiirakkaa salaatin kera, namsk!

 

Pohjana käytin Hellapoliisin juustosarvitaikinaa:

4 dl vehnäjauhoja
2 dl emmental-raastetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
150 g margariinia
1,5 dl maitoa

Nypi pehmeä rasva ja kuivat aineet keskenään, kunnes seos on tasaista. Sekoita joukkoon maito, mutta älä vaivaa enempää kuin on välttämätöntä.  Otin osan taikinasta eroon ja painelin kukkamuotilla pieniä kukkasia reunan koristeeksi, kuten Marie on tässä tehnyt. 

Täyte:

500g parsakaalinnuppuja keitettynä suolalla maustetussa vedessä
200g fetajuustoa murustettuna
3 dl ruokakermaa
3 munaa
1 dl juustoraastetta

Painele pohjataikina irotpohjavuoan pohjalle ja reunoille. Huom. laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Lado parsakaalit pohjalle ja ripottele fetajuusto päälle. Lopuksi kaada kerma-muna-juustoseos täytteen päälle. Koristele piirakan reuna kukilla. Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.