Omenakaneli- ja mansikkamarmeladipullat

1198167.jpg

Leivoin taas pitkästä aikaa pullaa... laitoin täytteeksi osaan omenahilloketta ja osaan mansikkamarmeladia. Tuli kyllä oikein makoisat pullat, namsk. 

1198157.jpg 1198162.jpg 1198165.jpg

Perus pullataikinasta pyöritellään pikkupullia. Kun pullat ovat kohonneet, painetaan niihin lasinpohjalla syvennys. Voidellaan kananmunalla ja laitetaan syvennykseen omenahilloketta tai mansikkamarmeladia. Paistetaan 225 asteessa n. 12 min (riippuu taas uunista). Koristele hieman jäähtyneet pullat tomusokeri- appelsiinimehuseoksella.

Pullataikinan teen aina tällaisella perusohjeella:

Tosin tulee nykyisin heitettyä aikalailla näppituntumalla näitä aineksia ;)

5 dl kevyt maitoa

2 dl sokeria

1 tl suolaa

1 rkl kardemummaa

1 kananmuna

2 pss kuivahiivaa

n. 12 dl vehnäjauhoja

150 - 200 g sulatettua margariinia

 

Omenahilloke:

4-5 isoa omenaa

1 dl sokeria (käytin fariinisokeria)

1 dl vettä

1 rkl perunajauhoja

2 rkl vettä

(lisäsin vielä kanelia ja vaniljasokeria mausteeksi)

Keitä omenalohkoja, sokeria ja vettä kunnes omenat pehmenevät. Lisää joukkoon perunajauho-vesiseos. Jäähdytä hieman ennen käyttöä.