Tätä herkullista piirakka olen aiemmin tehnyt myös fetajuustosta, mutta tällä kerralla piirakkaa maustaa suomalainen Aurajuusto.

"Aura on Valion valmistama sinihomejuusto, jota on valmistettu vuodesta 1935 lähtien. Aurajuustoa valmistettiin alun perin Turussa, ja sen valmistus on myöhemmin siirtynyt Äänekoskelle. Juusto on saanut nimensä Turun halki virtaavasta Aurajoesta, ja sen logossa on Turun tuomiokirkon kuva. Aura on voimakasarmoninen ja murukoloinen. Sitä kypsytetään vähintään kuuden viikon ajan. Sen maku on kirpeän hapan, kermainen, hedelmäinen, mausteinen ja pitkään viipyvä. Juustoa myydään vahakuoreen pakattuna, uudelleensuljettavassa rasiassa, tinapaperiin käärittyinä sektoripaloina ja pieninä muruina, joita voi käyttää esimerkiksi pizzoihin, salaatteihin ja keittoihin."

Pohja:

3 dl vehnäjauhoja
1½ dl emmental-raastetta
1½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
100 g margariinia
1 dl vettä

Nypi pehmeä rasva ja kuivat aineet keskenään, kunnes seos on tasaista. Sekoita joukkoon vesi, mutta älä vaivaa enempää kuin on välttämätöntä. Ota pieni osa taikinasta sivuun ja painele siitä kukkamuotilla kukkia. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:

n. 700g parsakaalinnuppuja keitettynä suolalla maustetussa vedessä
170 g Aurajuustoa murustettuna
3 dl ruokakermaa
3 munaa
1 dl juustoraastetta

Lado parsakaalit pohjalle ja ripottele Aurajuusto päälle. Lopuksi kaada kerma-muna-seos ja juustoraaste täytteen päälle. Koristele piirakan reuna kukilla. Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.