Tämä on ihanan mehevä kakku, suosittelen! Tässä ohje tähän meidän kestosuosikkiin, joka löytyy myös täältä.

Mustikka-valkosuklaakakku

200 g voita tai margariinia
1 1/2 dl hedelmäsokeria (käytin tavallista sokeria)
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
             1 dl (noin 60 g) valkosuklaarouhetta   

2 tl leivinjauhetta
2 dl paksua turkkilaista jogurttia

mustikkasydän:

1 1/2 dl (100 g) pakastemustikoita
1 rkl perunajauhoja
1 rkl hedelmäsokeria

Huom. käytin valmista mustikkahilloa


Voitele ja korppujauhota rengaskakkuvuoka huolellisesti.

Vatkaa pehmeä voi ja hedelmäsokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, valkosuklaarouhe ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos yhdessä jogurtin kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Levitä puolet taikinasta rengaskakkuvuokaan.

Sekoita keskenään jäiset mustikat, perunajauho ja hedelmäsokeri. Painele taikinaan lusikalla tai sormin vako, johon levität mustikat. Nostele loppu taikina mustikoiden päälle.

Paista kakkua uunin alatasolla 150 asteessa 60–75 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja tarjoa huoneenlämpöisenä.