1285148379_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tätä piirakkaa olen tehnyt monen monta kertaa tänä syksynä - omenaisena versiona. Tällä kerralla täytteeksi sukelsi ihanan makeita luumuja.

Ainekset:

4 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

½ tl leivinjauhetta

½ tl soodaa

125 g sulatettua margariinia

½ prk kermaviiliä (käytin 1 dl piimää ja korvasin leivinjauheen soodalla)

1 kananmuna

Täyte:

n. 1 l tuoreita luumuja halkaistuina

250 g rahkaa

1 dl sokeria

1 kananmuna

1 tl vaniljasokeria

1 rkl sitruunamehua

Sekoita kuivat aineet ja lisää sulatettu margariini. Ota kolmannes muruseoksesta erilleen ja sekoita loppuun kermaviili ja kananmuna. Levitä taikina irtopohjavuokaan, piirakkavuokaan tms. Lado luumut taikina päälle. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada luumujen päälle. Ripottele vielä muruseos päälle. Paistetaan 175 asteessa 35-45 min.