Valmistujaiset/ Kinkkuvoileipäkakku

1608146.jpg

Leipänä Oululaisen Reilu täysjyvä paahtoleipää (2½ pss), josta poistin reunat.

Kostutus laimealla lihaliemellä (n. 5 dl tähän kakkuun)

Täytteenä: kinkkusuikaleita 2x250g, 2 kpl omenoita, 1 punainen paprika, 2x 200g maustamatonta tuorejuustoa ja 200g majoneesia. Lisäksi käytin mausteena sinappia. Tuorejuustoksi sopii erittäin hyvin ruohosipulituorejuusto, joka tuo hyvää makua!

Käytän tavallisesti Lapinlihan kinkkusuikaleita , mutta nyt ne olivat kaupasta loppu ja jouduin turvautumaan johonkin muuhun merkkiin, joka ei ollut läheskään yhtä hyvää (kinkussa oli sitkeitä reunapaloja :( höh!) -eli suosittelen lämpimästi Lapinlihan kinkkusuikaleita:

dbimage-508-small.jpg

Kakku kasataan tuorekelmun päälle siten, että ensin kerros leipäpaloista, kostutus ja täytettä... päälimmäiseksi jätetään leipäkerros. Tässä kakussa oli 4 leipäkerrosta ja 3 täytekerrosta. Lopuksi tuorekelmu kääritään kakun ympärille ja kakun annetaan vetäytyä jääkaapissa yön yli. Kakun päälle asetetaan esim.leikkuulauta painoksi.

1608328.jpg

Koristelu: kakun pinnalle levitetään maustamatontatuorejuustoa (2x200g) sekä maitorahkaa (1prk), seos maustetaan esim. sinapilla, suolalla ja paprikajauheella. Kuorrute levitetään kakun päälle ohuelti. Kakunkoristeena on kurkkua, kirsikkatomeetteja, salaattia, kinkkuleikkelettä sekä persiljaa ja herneenversoja!