Leivoin taas pitkästä aikaa pullaa!
Nämä pullat sisältävät vaniljasokeria ja mantelirouhetta, nam ; )
Tässä pullat ennen paistoa:
Tätä ohjetta yleensä käytän. Paitsi että hiivana käytän kuivahiivaa (2pss). Lisäksi vaivaan taikinan koneella.
Tällä kerralla kaulin puolikkaan taikinasta levyksi, jonka päälle levitin pehmeää rasvaa, sokeria, vaniljasokeria ja mantelirouhetta. Käärin levyn rullalle ja leikkasin 12 osaan, jotka laitoin paperisiin pullavuokiin ja paistoin 225 asteessa n. 10 min.
5 |
dl |
maitoa |
50 |
g |
hiivaa |
1-2 |
tl |
suolaa |
2 |
dl |
sokeria |
1 |
rkl |
kardemummaa |
1 |
muna | |
n. 15 |
dl |
Myllyn Paras Emännän Puolikarkeita |
n. 150 |
g |
voita tai margariinia |
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.
Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta haluamasi muotoisia pullia. Kohota pullat kaksinkertaisiksi, voitele ne munalla ja koristele raesokerilla ennen paistamista.
Paista pikkupullat ja pienet leivonnaiset n. 225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min.
Kommentit