Tämä raikas hyydykekakku sai tänään (23.9.) kunnian päästä ystäväni kahvipöytään...
ohje tulee myöhemmin :)
ja tässäpä tämä ohje pienellä.... viiveellä!
Tähänkin hyydykekakkuun tein tuttuun tapaan Digestive-keksi pohjan. Täytteessä käytin mm. näitä:
Pohja:
300 g digestivekeksejä
100 g margariinia
Täyte:
200 g sunnuntai sitruuna "tuorejuustoa"
1 prk Flora vispi
200 g valkoista suklaata
3 kananmunaa
½ dl sitruunamehua
5 liivatelehteä
Tee näin:
murskaa keksit ja sekoita sulatetun margariinin kanssa. painele seos ison (28 cm/halkaisijaltaan) irtophjavuoan pohjalle.
Valmista täyte: aloita laittamalla liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 10 min ajaksi. Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota myös Flora vispi. Kuumenna sitruunamehu ja sulata siihen liivatelehdet, anna hieman jäähtyä. Sulata suklaa ja lisää sulaneen suklaan sekaan keltuaiset ja tuorejuusto sekä liivateseos. Lisää vielä Floravispivaahto ja valkuaisvaahto. Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa n. 4 tuntia.
Kommentit