Valmistujaiset/ Kinkkuvoileipäkakku
Leipänä Oululaisen Reilu täysjyvä paahtoleipää (2½ pss), josta poistin reunat.
Kostutus laimealla lihaliemellä (n. 5 dl tähän kakkuun)
Täytteenä: kinkkusuikaleita 2x250g, 2 kpl omenoita, 1 punainen paprika, 2x 200g maustamatonta tuorejuustoa ja 200g majoneesia. Lisäksi käytin mausteena sinappia. Tuorejuustoksi sopii erittäin hyvin ruohosipulituorejuusto, joka tuo hyvää makua!
Käytän tavallisesti Lapinlihan kinkkusuikaleita , mutta nyt ne olivat kaupasta loppu ja jouduin turvautumaan johonkin muuhun merkkiin, joka ei ollut läheskään yhtä hyvää (kinkussa oli sitkeitä reunapaloja :( höh!) -eli suosittelen lämpimästi Lapinlihan kinkkusuikaleita:
Kakku kasataan tuorekelmun päälle siten, että ensin kerros leipäpaloista, kostutus ja täytettä... päälimmäiseksi jätetään leipäkerros. Tässä kakussa oli 4 leipäkerrosta ja 3 täytekerrosta. Lopuksi tuorekelmu kääritään kakun ympärille ja kakun annetaan vetäytyä jääkaapissa yön yli. Kakun päälle asetetaan esim.leikkuulauta painoksi.
Koristelu: kakun pinnalle levitetään maustamatontatuorejuustoa (2x200g) sekä maitorahkaa (1prk), seos maustetaan esim. sinapilla, suolalla ja paprikajauheella. Kuorrute levitetään kakun päälle ohuelti. Kakunkoristeena on kurkkua, kirsikkatomeetteja, salaattia, kinkkuleikkelettä sekä persiljaa ja herneenversoja!
Kommentit