Tätä piirakkaa olen tehnyt monen monta kertaa tänä syksynä - omenaisena versiona. Tällä kerralla täytteeksi sukelsi ihanan makeita luumuja.
Ainekset:
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
½ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
125 g sulatettua margariinia
½ prk kermaviiliä (käytin 1 dl piimää ja korvasin leivinjauheen soodalla)
1 kananmuna
Täyte:
n. 1 l tuoreita luumuja halkaistuina
250 g rahkaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
Sekoita kuivat aineet ja lisää sulatettu margariini. Ota kolmannes muruseoksesta erilleen ja sekoita loppuun kermaviili ja kananmuna. Levitä taikina irtopohjavuokaan, piirakkavuokaan tms. Lado luumut taikina päälle. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada luumujen päälle. Ripottele vielä muruseos päälle. Paistetaan 175 asteessa 35-45 min.
Kommentit