Päiväkodin tädeille vietiin herkuteltavaksi ja kiitokseksi kuluneesta vuodesta suklaamoussekakku.
Ruusut lähikuvassa!
Pohja:
200g digestivekeksejä
75 g sulatettua laktoositonta margariinia
Täyte:
5 dl laktoositonta kermaa
2 prk (400g) laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
2 levyä (260g) pandan tummaa suklaata
tomusokeria
7 liivatetta (ehkä vähemmänkin olisi riittänyt)
1 dl päärynämehua
Tee näin:
Murskaa keksit ja sekoita sulatetun margariinin kanssa. Painele seos ison (28 cm/halkaisijaltaan) irtophjavuoan pohjalle.
Valmista täyte: aloita laittamalla liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 10 min ajaksi. Vaahdota kerma. Kuumenna mehu ja sulata siihen liivatelehdet, anna hieman jäähtyä. Sulata suklaa ja lisää sulaneen suklaan sekaan tuorejuusto sekä liivateseos. Lisää vielä kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa n. 4 tuntia.
Kommentit