Raparperipiirakkaa ja puutarhamarjojen makuista jäätelöä.
Tämän piirakan leipomiseen ryhdyin ihan extempore -meiningillä, joten piirakka sai ainesosansa sen mukaan mitä kaapista löytyi...
pohja:
200g margariinia
1 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa margariini ja sokeri, lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Tasoittele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte:
½ l raparperin paloja
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunaa
½ dl sokeria
1 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
Sekoita täytteen aineet sekaisin ja kaada pohjan päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa n. 30 min.
Kommentit