Raparperipiirakkaa ja puutarhamarjojen makuista jäätelöä.

Tämän piirakan leipomiseen ryhdyin ihan extempore -meiningillä, joten piirakka sai ainesosansa sen mukaan mitä kaapista löytyi... 

pohja:

200g margariinia

1 dl sokeria

2 munaa

3 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoa

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa margariini ja sokeri, lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Tasoittele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:

½ l raparperin paloja

2 dl kermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 kananmunaa

½ dl sokeria

1 tl kanelia

2 tl vaniljasokeria

Sekoita täytteen aineet sekaisin ja kaada pohjan päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa n. 30 min.