Maittavat suklaaherkut -kirjasta bongasin samppanjamousse -leivokset, joiden ohjeesta muokkasin sitruunaiset versiot:
Pohja:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
4 munaa
100g hienoasokeria
<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />75 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
15 g kaakaojauhetta
25 g voisulaa
Mousse:
1½ tl liivatejauhetta
3 rkl sitruunamehua
1 prk sitruunarahkaa (alun perin 3 dl samppanjaa)
1 prk flora vispiä vaahdotettuna
hieman sokeria
(2 munanvalkuaista ja 75 g sokeria jätin pois)
......vaihekuvia......
Leikkasin pohjasta rengasmuotilla pohjapalat leivoksille sekä suorakaiteen muotoiset palat, jotka laitoin leivoksen reunaksi (kostutin hieman appelsiinimehulla) --> muodostui "kuppi", johon kaadoin moussen. Moussen olisi pitänyt olla heiman löysempää, jotta olisin saanut kauniimman pinnan ~ muistetaan seuraavalla kerralla!
Lopuksi irrotin muotit sekä leivinpaperireunukset ja koristelin leivokset suklaa perhosilla sekä nonparelleilla!
Kommentit