Maittavat suklaaherkut -kirjasta bongasin samppanjamousse -leivokset, joiden ohjeesta muokkasin sitruunaiset versiot:

1626946.jpg

Pohja:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

4 munaa

100g hienoasokeria

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />75 g jauhoja

1 tl leivinjauhetta

15 g kaakaojauhetta

25 g voisulaa

 

Mousse:

1½ tl liivatejauhetta

3 rkl sitruunamehua

1 prk sitruunarahkaa (alun perin 3 dl samppanjaa)

1 prk flora vispiä vaahdotettuna

hieman sokeria

(2 munanvalkuaista ja 75 g sokeria jätin pois)


......vaihekuvia......

1626843.jpg 1626850.jpg 1626860.jpg 

Leikkasin pohjasta rengasmuotilla pohjapalat leivoksille sekä suorakaiteen muotoiset palat, jotka laitoin leivoksen reunaksi (kostutin hieman appelsiinimehulla) --> muodostui "kuppi", johon kaadoin moussen. Moussen olisi pitänyt olla heiman löysempää, jotta olisin saanut kauniimman pinnan ~ muistetaan seuraavalla kerralla!

1626898.jpg 1626930.jpg 1626946.jpg

Lopuksi irrotin muotit sekä leivinpaperireunukset ja koristelin leivokset suklaa perhosilla sekä nonparelleilla!