Tässä minun versioni kirjakakusta. Onnea 60 -vuotiaalle muusikolle!

1277762.jpg

Nuotit sävelsin ihan omasta päästäni... ei ole kyllä mitään ymmärrystä nuottien päälle, joten pitää kysyä kakun saajalta, miltä tämä sävellys kuulostaa ; )

Pohjana kaksi gluteenitonta kääretorttupohjaa, jotka asettelin kolmeksi kerrokseksi. Täytteenä jälleen kerran mansikkamoussea. Kostututin vadelmamehulla.

1277740.jpg  1277741.jpg

Päällä valkoiseksi värjättyä marsipaania. Pursotukset Flora vispiä. Koristeet marsipaania, paitsi nuotit tummasta suklaasta. Numerot maalasin kultamaalilla.

1277747.jpg  1277750.jpg

1277758.jpg  1277761.jpg

Ohje pohjaan (joita tein kaksi):

 

4 kananmunaa

2 dl sokeria

2 dl gluteenitonta jauhoa

½ dl perunajauhoa

1 tl leivinjauhetta

 

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe sekaisin, lisää varovasti kananmuna-sokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa n. 10 min. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille.

 

 

 

 

 

Ohje täytteeseen (tein kaksi annosta):

 

1 prk mansikkapyreetä

1 prk sunnuntai Kuningatar -tuorejuustoa

1 prk flora vispiä vaahdotettuna

2 kananmunaa

liivatetta (½ dl mehua tai vettä kuumana + 2 liivatelehteä)

 

Erota kananmunien valkuaiset ja keltuaiset, vaahdota valkuaiset. Vaahdota myös flora vispi. Sekoita tuorejuusto, mansikkapyree ja keltuaiset. Lisää joukkoon liivateseos (käytin sekoittamiseen sähkövatkainta). Kääntele sekaan flora vispi- ja valkuaisvaahdot. Mausta sokerilla tarvittaessa.