Tämä raikas hyydykekakku sai tänään (23.9.) kunnian päästä ystäväni kahvipöytään...

927002.jpg

 

ohje tulee myöhemmin :)

 

ja tässäpä tämä ohje pienellä.... viiveellä!

 

Tähänkin hyydykekakkuun tein tuttuun tapaan Digestive-keksi pohjan. Täytteessä käytin mm. näitä:

 

951524.jpg

 

 

Pohja:

300 g digestivekeksejä

100 g margariinia

 

Täyte:

200 g sunnuntai sitruuna "tuorejuustoa"

1 prk Flora vispi

200 g valkoista suklaata

3 kananmunaa

½ dl sitruunamehua

5 liivatelehteä

 

Tee näin:

murskaa keksit ja sekoita sulatetun margariinin kanssa. painele seos ison (28 cm/halkaisijaltaan) irtophjavuoan pohjalle.

 

Valmista täyte: aloita laittamalla liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 10 min ajaksi. Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota myös Flora vispi. Kuumenna sitruunamehu ja sulata siihen liivatelehdet, anna hieman jäähtyä. Sulata suklaa ja lisää sulaneen suklaan sekaan keltuaiset ja tuorejuusto sekä liivateseos. Lisää vielä Floravispivaahto ja valkuaisvaahto. Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa n. 4 tuntia.