871491.jpg

Tämä on tosi hyvä suolainen piirakka!

Pohja:

1 pss perunamuusijauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta 
100 g margariinia
1 dl vettä
Täyte:
300 g parsakaalin nuppuja (pakaste)
1/2 tl suolaa keitin veteen
200 g fetajuustokuutioita 
2 munaa
1 prk ruokakermaa

Pinnalle:
2 dl juustoraastetta


Ohje:

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon pehmeä margariini. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 15 minuuttia.
 Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 28 cm) tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille tiiviisti. Käytä apuna jauhoja.
Levitä  piirakkapohjalle esikeitetty pakasteparsakaali ja fetajuustokuutiot.Sekoita munien joukkoon ruokakerma ja kaada täytteen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia.