Olen joissakin blogeissa törmännyt tuotteeseen nimeltä Wiener nougat crush, ja liittänyt sen mielessäni samannimiseen suklaaseen… mutta, mutta…. Eilen sitten ostin tätä nimenomaista tuotetta aikomuksenani tehdä tuorejuustohyydykekakkua. Lopputuloksena valmistui Dajmsuklaakakkua ; )

885163.jpg

 

Mm. näitä käytin kakun valmistukseen:

885228.jpg

 

Tässä vielä lähikuvaa syksyisestä koristelusta…

885174.jpg

 

 

Näitä erilaisia hyydykekakkuja on tullut tehtyä jonkin verran ja aina pohjana on ollut digestivekeksipohja. Ei pohjassa mitään vikaa ole - ihan hyvää se on, mutta nyt olen totaalisen kyllästynyt makuun ja väsäilinkin nyt hieman erilaisen pohjan! Tämä pohja on perusmuropohja.

Tässä kakun ohje:

Pohja:

75 g margariinia

½ dl sokeria

1 kananmuna

2 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoa

½ tl leivinjauhetta

Täyte:

200 g vanilja tuorejuustoa

150 g tummaa suklaata

75 g (½ pss) Wiener nougat crushia

4 liivatelehteä

½ dl vettä

1 prk Flora vispiä

Tee näin:

Valmista pohja: vaahdota ensin margariini ja sokeri. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten. Lisää vielä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ennen kuin lisäät täytteen.

Valmista täyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 10 min ajaksi. Liuota liivatteet kuumaan vesitilkkaan ( vinkkejä löytyy täältä). Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää se Wiener nougat crushin kanssa tuorejuuston sekaan. Lisää liivateseos tuorejuustoseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu Flora vispi. Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa n. 4 tuntia. Koristele mielesi mukaan.