.....vaniljajogurttihyytelökakku

850649.jpg

 

mausta en vielä tiedä.... kohta maistetaan ; P

Maistettu on ja mieheni mielestä oli tosi hyvää (otti 3 palaa!!!), kun ei ollut liian makeaa. Ihan ok omastakin mielestäni, mutta itse olen kyllä makeampien (lue: suklaisten)herkkujen ystävä. 4 v. esikoinen söi pari palaa, mutta jätti mustikat lautasen sivuun :)

 

Sokerivesikuorrutekoristeluni ei oikein onnistunut... olisi varmaankin kannattanut käyttää valkoistasuklaata?!

Pohja:

200 g digestivekeksejä

75 g sulatettua margariinia

Täyte:

4 dl vaniljajogurttia

2 dl kermaa

½ dl sokeria

hiukkasen vaniljasokeria

6 kpl liivatelehtiä

½ dl vettä

Pinnalla:

½ l (pakastettuja) mustikoita

2 dl vettä

1 dl hyytelösokeria

 

Murskaa keksit ja sekoita sulatetun margariinin kanssa. Painele irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti. (Huom! Laita pohjalle leivinpaperia, niin kakku on helpompi irroittaa....vinkkejä täällä)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 10 min ajaksi. Liuota liivatteet vesitilkaan ja anna seoksen hieman jäähtyä. Vaahdota kerma. Sekoita vaniljajogurtti, sokeri ja vaniljasokeri ja lisää seokseen liivateseos ja lopuksi kermavaahto.  Kaada seos pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään n. 4 tunniksi.

Valmista hyytelösokeri pakkauksen ohjeen mukaan. Laita mustikat hyytyneen jogurttiseoksen päälle ja lusikoi hyytelösokeriseos varovasti mustikoiden päälle. Irrota irtopohjavuoka ja koristele.