Kylläpä on ihana vuoka niin muotoilulta kuin toimivuudeltaankin. Kokeilukakkuna leivoin valkosuklaa-mustikkakakkua, joka muuntui valkosuklaan puuttumisen vuoksi pelkäksi mustikkakakuksi .

Mustikka-valkosuklaakakku (muutoksin)

200 g voita tai margariinia
1 1/2 dl hedelmäsokeria (käytin 2 dl tavallista sokeria)
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
             1 dl (noin 60 g) valkosuklaarouhetta (jätin kokonaan pois)  

2 tl leivinjauhetta
2 dl paksua turkkilaista jogurttia (tavallista vaniljajugurttia)

mustikkasydän:

1 1/2 dl (100 g) pakastemustikoita
1 rkl perunajauhoja
1 rkl sokeria

(lisäsin vielä 1½ dl mustikkahilloa)

Voitele ja korppujauhota rengaskakkuvuoka huolellisesti.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, valkosuklaarouhe ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos yhdessä jogurtin kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Levitä puolet taikinasta rengaskakkuvuokaan.

Sekoita keskenään jäiset mustikat, perunajauho ja sokeri (+ hillo). Painele taikinaan lusikalla tai sormin vako, johon levität mustikat. Nostele loppu taikina mustikoiden päälle.

Paista kakkua uunin alatasolla 150 asteessa 60–75 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja tarjoa huoneenlämpöisenä.